Weet wanneer uw hond een teek heeft

Ziet u uw hond steeds krabben en bijten op dezelfde plek? Of heeft u een rode, geïrriteerde plek ergens op de huid van uw hond ontdekt? Dan is het heel erg goed mogelijk dat uw hond een teek heeft. Deze teek is een parasiet met 8 poten die in bomen en struiken zit te wachten tot er bijvoorbeeld een hond langs komt lopen. Hij zal zich in de huid van de hond nestelen en bloed zuigen. Alleen de poten van de teek zijn zichtbaar. Een teek hoeft geen nare gevolgen te hebben, maar het is mogelijk dat de teek ziektes over kan brengen.

Genezen

Het is niet te voorkomen dat uw hond een teek krijgt.  Zorg er daarom voor dat u er snel bij bent door hem vaak te controleren. Zodra u de teek opgemerkt heeft kunt u met een tangetje de teek er met kop en al uitdraaien. Gebeurt dit binnen 24 uur? Dan hoeft u zich nergens zorgen over te maken. Een kleine irritatie is normaal. Na 24 uur is er echter kans op het overdragen van een ziekte.

Dierenarts

Als uw hond mogelijk de teek langer dan 24 uur ingehad heeft, ga dan naar de dierenarts. Deze kan onderzoeken of er sprake is van een ziekte of niet en zal ervoor zorgen dat uw hond zo gezond mogelijk blijft. Klik hier voor een dierenarts bij u in de buurt.

Dit bericht is geplaatst in Gezondheid en Voeding. Bookmark de permalink. Reacties en trackbacks zijn beide momenteel gesloten.