Allergie bij katten; informatie

Een allergie bij katten kan elk moment voorkomen. Vaak is een allergie al genetisch bepaald. Ook kan het zo zijn dat sommige rassen sneller last hebben van een allergie dan een ander ras. Dit is een goed iets om in de gaten te houden voor u besluit een bepaald ras aan te schaffen. Besluit u een kat te nemen van een fokker of van een dierenasiel? Dan kunt u natuurlijk altijd vooraf informatie opvragen of de kat die u graag wilt hebben last heeft van een allergie. Een kat kan verschillende soorten allergieën hebben. Zo kan uw kat bijvoorbeeld allergisch zijn voor bepaald voedsel. Dit kenmerkt zich in braken en / of diarree. Het is goed om te weten waar uw kat allergisch voor is, u kunt zo vooraf rekening houden met het kopen van voedsel. 

Diverse soorten allergieën

Een kat kan last hebben van diverse soorten allergieën. Zo kan uw kat bijvoorbeeld last hebben van een contactallergie, komt uw kat in aanraking met bijvoorbeeld een bepaalde stof, een plant of iets anders, dan krijgt uw kat last van een allergische reactie. Ook kan uw kat allergisch zijn voor bijvoorbeeld vlooien.

Zoekdierenarts.nl vertelt u meer

Op de website van Zoekdierenarts.nl kunt u meer informatie vinden.

Dit bericht is geplaatst in Gezondheid en Voeding, Huis, Tuin en Keuken. Bookmark de permalink. Reacties en trackbacks zijn beide momenteel gesloten.