Bij een burenruzie schakelt u de hulp in van een mediator

Mediation kan bij verschillende conflicten worden gebruikt. Bijvoorbeeld bij een scheiding, arbeidsconflict of persoonlijk conflict. Maar het kan ook helpen als er een conflict is tussen u en een van uw buren. Als u veel last heeft van uw buren kunt u er voor kiezen om de politie te bellen. Zit brengt vaak alleen maar meer irritatie met zich mee van de wederpartij. Het is veel slimmer om op dat moment al de hulp in te roepen van een mediator.

Wat doet een mediator precies?

Een mediator helpt u als u een conflict heeft en er niet uitkomt met de andere partij. Deze mediator is geheel onpartijdig en wil beide partijen tevreden naar huis laten gaan. Wat is voor beide partijen wenselijk en waar kunnen ze een beetje op inleveren? Op deze manier kunt u ervoor zorgen dat een ruzie niet verder uit de hand loopt, maar juist opgelost wordt. Het is veel effectiever en vaak een stuk voordeliger dan naar de rechter te stappen.

Waar vind ik een mediator?

Gelukkig bestaan er tegenwoordig websites waar u eenvoudig een mediator kunt vinden. Hierbij maakt u een selectie voor de provincie waar u woont, waarna u een overzichtje krijgt  van de beschikbare mediators. Ook staat er bij wat de specialiteit is van die mediator en kunt u eenvoudig een afspraak maken. Ga dus nu op zoek naar een mediator bij u in de buurt!

Dit bericht is geplaatst in Maatschappij, Relatie en Familie. Bookmark de permalink. Reacties en trackbacks zijn beide momenteel gesloten.