De youngtimer regeling ligt rond de 35%

Brengt u uw youngtimer onder in uw bedrijf? Dan krijgt u te maken met een fiscale bijtelling voor de youngtimer op de inkomstenbelasting. Een hele mond vol, wat houdt het nu precies in? Op basis van de waarde van uw auto in het economische verkeer wordt er een waarde voor de youngtimer bepaald. Meestal wordt dit gebaseerd op de aankoopprijs van de auto. Dit is uiteraard lager dan de oorspronkelijke nieuwprijs. De bijtelling voor een nieuwe auto ligt rond de 22%. Bij een youngtimer regeling ligt dit rond de 35%.  Dit is hoger, maar de waarde waar dit percentage over wordt berekend is een stuk lager! Ook mag er op deze waarde afgeschreven worden. Een stuk voordeliger dus voor u! 

Voordelen van een youngtimer regeling

De bijtelling voor een youngtimer wordt gebaseerd op de economische waarde, dit is een groot voordeel. Maar een youngtimer regeling kent meer voordelen. Zo kunnen de onderhoudskosten als kosten opgevoerd worden. De afschrijving van de auto kunt u opgeven als kostenpost.

Raadpleeg de specialist

Wilt u meer informatie over de youngtimer regeling? Dan kunt u terecht bij Elaska: de specialist wanneer het aankomt op de youngtimer en oldtimer regeling. Wilt u graag persoonlijk contact? Geen enkel probleem!

 

 

Dit bericht is geplaatst in Financien, Reizen en Vakantie. Bookmark de permalink. Reacties en trackbacks zijn beide momenteel gesloten.