Een roetfilter, alleen goed voor het milieu

Een roetfilter verwijderen BMW is misschien iets waar niet veel mensen een bewuste keuze over maken maar het is wel belangrijk dat je weet wat het is en wat het doet met de auto. Een roetfilter word vaak niet naar om gekeken en lijkt niet een belangrijk onderdeel in de auto, maar het tegendeel is waar. Het is daadwerkelijk belangrijk om dit in de gaten te houden.

Het roetfilter zorgt voor ophoping

Een roetfilter is een filter dat, zoals de naam al zegt, het roet moet tegenhouden. Dit filter is ontworpen zodat het minder uitstoot creëert wat natuurlijk goed is voor het milieu. Helaas is dit ook het enige waar het goed voor is tenzij je bewust bezig bent met het vervangen van het filter.

Het filter filtert het roet, maar daardoor blijft het roet toch wel achter, het hoopt zich langzamerhand op en zorgt voor een verstopping, dit kan de motor volledig naar zijn grootje helpen. Een motor is ontzettend veel duurder dan een DPF roetfilter laten verwijderen. Het is daarom ten zeerste aan te raden om het filter dan toch maar te verwijderen, je kunt beter op een andere manier bezig zijn met  het milieu dan op deze manier. Een roetfilter is eigenlijk maar een on ding

Dit bericht is geplaatst in Huis, Tuin en Keuken, Overig. Bookmark de permalink. Reacties en trackbacks zijn beide momenteel gesloten.